Σχεδιαστής: EERO SAARINEN
Οίκος: ALIVAR

Το τραπέζι και τα καθίσματα Tulip με το μονό πόδι, που σχεδίασε ο Αμερικανοφινλανδός Αρχιτέκτων Eero Saarinen το 1956 δημιούργησαν μια νέα φόρμα στο μινιμαλιστικό Design και έχει συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις σήμερα, αποδεικνύοντας οτι είναι ένα ""κλασικό"" έπιπλο της σύγχρονης εποχής.

STEELLINE ITALIA:
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ απο την STEELINE Ιταλίας, που μπορείτε να δείτε στο Κεφάλαιο ΜΟΥΣΕΙΟ DESIGN στο σάιτ μας www.designplaza.gr Δημιουργίες των Le Corbusier, Mies van der Rohe, Antoni Gaudi, Salvador Dali, Mackintosh, George Nelson, Eero Saarinen, Eileen Grey, Marcel Breuer, Charles Eames, Frank Lloyd Wright και πολλών άλλων βρίσκονται εδώ.
H STEELLINE είναι μία από τις παλαιότερες (1960) και μεγαλύτερες Εταιρείες παραγωγής επίπλων Design στην Ιταλία. Τα δύο μεγάλα εργοστάσια βρίσκονται στο Barberino Val D elsa, της Τοσκάνης κοντά στην Φλωρεντία. Με την παράδοση του Made in Italy προσφέρουμε και εμείς την τεράστια Συλλογή επίπλων του Bauhaus αλλά και όλων των Μεγάλων Σχεδιαστών του 20ου Αιώνα, με τα οποία δημιουργήσαμε το δικό μας Μουσείο Design.
Επι πλέον όμως της πιστής αναπαραγωγής των διάσημων επίπλων, το Σχεδιαστικό Τμήμα της Steelline προχώρησε και μας προσφέρει Νέες Εφαρμογές πάνω στα σχέδια των Μεγάλων Σχεδιαστών. Σαν παράδειγμα τα τραπέζια του Eero Saarinen προσφέρονται τώρα και σε δώδεκα νέα μοντέλα που είναι ΕΚΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, κάτι που ο Saarinen δεν σχεδίασε ποτέ. Ακόμη η Barcelona σε δύο μοντέλα ραφής του δέρματος και σε μοντέλα διθέσιου ή τριθέσιου καναπέ. Η ρέπλικα της Lounge Chair του Eames προσφέρεται σε τρία διαφορετικά μοντέλα βάσης. Οι καινοτομίες είναι πολλές και η Συλλογή πλούσια.
Τα έπιπλα αυτά θα βρείτε και στην Εκθεσή μας να τα δοκιμάσετε από κοντά.

TULIP COLLECTION